IKRAM Mesir

Profile

Menu Style

Cpanel
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktiviti

 
 
 
 

Artikel Terkini

Perkongsian Santai Dua Aktivis

Email

 

MADINAH NASR, 19 Mac - Selesai program Comperative Religion Course: Road to Alaska 2.0 di Iskandariah, sebuah perkongsian santai bersama saudara Ahmad Syafiq Muhammad Apandi dan saudara Muhammad Shazwan Shafiee diadakan di ACMM bagi meraikan mereka yang tidak berpeluang menyertai CRC: R2A 2.0 pada 17 Mac yang lalu. Perkongsian yang sama juga turut diadakan bersama pelajar Iskandariah sehari sebelumnya.

Read more...

Senja Terakhir di Kota Granada

Email

Aku sedikit lega apabila backpack yang digalas tadi sudah dilepaskan dari bahu. Dapat sekejap aku melepas lelah. Aku letak sebentar di dalam masjid dengan harapan tiada siapa yang mengusiknya. Tawakal yang menggunung tinggi. Aku ambil angin sebentar di luar masjid. Kebetulan masjid ini berada di tepi laut. Bayu malam semakin kencang menghembus. Kini masuk hari ke-13 permusafiranku.

Read more...

Kempen Hadir ke Kuliah

Email

 

Setiap yang bergelar insan, terpikul di bahunya seribu satu tanggungjawab. Bahkan seorang anak kecil yang baru lahir termeterai padanya janji dengan penciptanya. Setiap manusia, tergalas padanya tiga tanggungjawab utama yang wajib untuk ditunaikan; tangguungjawab terhadap Tuhan, tanggungjawab sesama manusia, dan tanggungjawab terhadap binatang dan alam sekitar. Hak seorang insan itu akan terhalang andai amanah yang dipertanggungjawab tidak dilaksana dengan baik dan cermat.

 

Read more...

Mahasiswa Pamer Semangat Kesukanan di Cairo Open

Email

 

KAHERAH, 24 Februari - Pada hari Jumaat yang lepas, seramai 200 mahasiswa dan mahasiswi telah menjayakan program Cairo Open yang dianjurkan MedicMesir Kaherah. Pertandingan futsal telah diadakan khas untuk para mahasiswa yang bertempat di Wafaa' Al-Amal, manakala di Istad Abbasiyyah telah berlangsung pertandingan bola jaring untuk mahasisiwi.

Read more...

Terima Kasih Pak Ku

Email

 

ABBASIAH, 24 Februari - Setelah berkhidmat sejak September 2013, kini seluruh mahasiswa Mesir merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada Yang Mulia TYT Dato' Ku Jaafar Ku Shaari selaku Duta Besar ke Republik Arab Mesir dan Palestin. Dato' Ku Jaafar ataupun lebih mesra dikenali sebagai Pak Ku sempat untuk menyempurnakan majlis terakhir sebelum menamatkan perkhidmatan beliau di bumi Mesir.

Read more...

More Articles...